Lunchmeny - Sunne

Sagolika Löven, Nils Holgersson och Saffran & Vitlök | Lunchmenyonline.se

Vecka 43 (20/10-24/10)

Nils Holgersson

  • Måndag: Karré med choronsås. Sprödbakad kummel med dansk remoulad. Pastagratäng med rökt skinka och purjolök
  • Tisdag: Raggmunk/bruna bönor, stekt fläsk och lingon. Inkokt fisk i vitvinssås och kokt potatis. Kalops med rödbetor
  • Onsdag: Örtrullad fläskytterfilé med rostad potatis. Panerad fisk med skagenröra. Paella med kyckling och räkor
  • Torsdag: Pannbiff med lök, sås och potatismos. Tacosoppa/ärtsoppa, pannkaka, grädde och sylt. Panerad kummel med räksås och kokt potatis
  • Fredag: Rostbiff med potatisgratäng. Kycklingfilé med aioli och råstekt potatis. Sprödbakad fisk med citroncrème. Chokladpudding

Sagolika Löven

  • Måndag: Stekt fisk med kall örtsås och potatis. Ugnsgratinerad kyckling med Ris
  • Tisdag: Stekt Fläsk med Motti och flôt, Potatis och Löksås, bruna bönor eller Raggmunk. Pasta carbonara
  • Onsdag: Köttbullar med gräddsås, mos eller potatis, inlagd gurka och lingonsylt. Ugnsbakad Lax med Citrussås, potatismos eller Potatis. Äppelpaj med vaniljsås
  • Torsdag: Ärtsoppa. Pannkakor med sylt och grädde. Dillkött med potatis. Pyttipanna
  • Fredag: Helstekt Kotlettrad med Rosépepparsås och Potatisgratäng. Kycklingklubba med klyftpotatis och bearnaisesås. Pannacotta med bärkompott

Saffran & Vitlök

  • Måndag: Flygande Jacob med kycklinglårfilé, bacon, chiligräddsås, basmatiris & jordnötter. Veg: Flygande Veggie med halloumi, chiligräddsås, basmatiris & jordnötter
  • Tisdag: Rolands köttbullar med gräddsås, potatismos & lingon. Veg: Fylld paprika med haricots vert & brödcrunch
  • Onsdag: Moussaka med nötfärs, aubergine, potatis & tomat, tzatziki. Veg: Caesarsallad med burrata, äpple & rostade nötter
  • Torsdag: Fiskgratäng med sej & räkor, citrussås & potatismos. Veg: Tofu med broccoli & sötsur ingefärssås
  • Fredag: Kalvfärsbiff med dijon & pepparsås, stekt potatis & lingon. Veg: Frittata med grönkål & fluffig ädelost